zondag 8 juli 2018

Start bootreis op Baltra

Angelito I




Angelito I was de naam van de boot waarmee een week lang rond de Galapagoseilanden hebben gevaren. We hebben gekozen voor een week waarin de rode route werd gevaren. Hierbij doe je achtereenvolgens de volgende eilanden aan.


  • Baltra
  • North Seymour
  • Sombrero Chino
  • Bartolomé
  • Genovesa
  • Santiago
  • Rabida
  • Santa Cruz
  • Española
  • Santa Fé
  • Plaza Sur



Bij aankomst op het vliegveld moet je $100 betalen als entree voor het nationaal park. Voor die $100 dollar krijg je dan wel een stempel in je paspoort.
Op het vliegveld werden we opgewacht door onze gids Maja, een Zwitserse dame met zo'n dertig jaar ervaring als gids op de Galapagoseilanden.


17-010 AngelitoAngelito I

Vanaf het vliegveld werden we met een oude gammele bus naar het haventje gebracht waar de Angelito I in het water lag te dobberen.

17-011 Noddy Noddy

Nog voor we aan boord gingen konden we al de eerste dieren spotten. Zoals deze noddy, deze tropische zeevogels hadden we een jaar eerder in Hawaii ook al gezien, maar daar is het niet gelukt om er goede foto's van te maken. 

17-005 Bruine pelikaanBruine pelikaan

Deze bruine pelikaan viel nauwelijks op tegen deze achtergrond van ondergescheten rotsen. Op een steen zat een groepje zwarte krabben.

17-013 Zwarte krabbenZwarte krabben


Zeeleguaan en galapagoslandleguaan

17-024 ZeeleguaanZeeleguaan 

Zeeleguanen komen alleen op de Galapagoseilanden voor. Ze eten plantaardig materiaal uit zee, het is de enige leguanensoort die zijn voedsel uit het water haalt. Hun uiterlijk verschilt een beetje per eiland. Deze is vrij donker, op andere eilanden hebben ze meer bruine of rode vlekken.

17-029 GalapagoslandleguaanGalapagoslandleguaan

We zagen hier ook meteen onze eerste landleguaan. Beide soorten hebben we nog op diverse andere eilanden gezien.

17-028 Galapagoslandleguaan

Met een zodiac werden we naar de boot gebracht. 

17-031 Met de zodiac naar de boot17-034 Met de zodiac naar de boot

Hier zit Arjan bij de eerste groep die aan boord ging. Verder bestond de reisgroep uit een Zwitsers gezinnetje met twee kinderen, een vrij jong Zwitsers echtpaar, een ouder Duits stel, twee Amerikaanse echtparen en wij.

17-035 Daphne MajorDaphne Major

In de verte het niet toegankelijke eiland Daphne Major. Hier broeden onder andere nazcagenten, blauwvoetgenten en roodsnavelkeerkringvogels. Er is ook veel onderzoek gedaan aan Darwinvinken. Al deze soorten hebben we later nog gezien op andere eilanden.

17-038 Zonnedek AngelitoZonnedek
Boven het zonnedek van de boot. We hebben daar maar beperkt gebruik van gemaakt. Het was een goede plek om foto's van het uitzicht te maken, maar vaak stond er teveel wind om daar aangenaam te verblijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten