dinsdag 10 juli 2018

Genovesa - Prince Philips Steps

19-337 Genovesa boven bij Prince Philip's steps19-336 Genovesa boven bij Prince Philip's steps

Toen we na de wandeling op het strand van de Great Darwin Bay terugkwamen op de boot kreeg Arjan last van hevige kramp in zijn nek. Een paar paracetamols zorgden voor wat verlichting, maar hij moest de lunch en de voor die middag geplande wandeling helaas aan zich voorbij laten gaan. De tweede landing op Genovesa was bij Prince Philips Steps. Via een nogal steile trap ga je hier omhoog voor een wandeling over het zuidoostelijke deel van het eiland. Vanaf het strand waar we eerder die ochtend stonden is Prince Philips Steps aan de overzijde van de Great Darwin Bay. 
Op de eerste foto boven de plaats waar je via de trap boven komt. Op de andere foto het uitzicht over dit kale dorre eiland, waar toch veel meer leven zat dan je zou verwachten.


Roodpootgenten

19-356 Roodpootgent19-449 Roodpootgent

Hierboven beide varianten van de roodpootgent. De witte met een paar zwarte veren en de bruine variant.

19-334 Jonge roodpootgentJuveniel

De jonge roodpootgent hierboven mist nog de rode poten en de blauwe snavel. De vogel hieronder heeft juist een fel blauwe snavel.


19-446 Roodpootgent 19-349 Roodpootgent

Nazcagent

19-346 MaskergentNazcagent
19-342 Vermoedelijk jonge maskergentJuveniel

Voor een belangrijk deel waren de vogels die we op het eiland aantroffen bij Prince Philips Steps van dezelfde soorten als bij het strand van Great Darwin Bay. Naast de roodpootgent was ook de Nazcagent weer van de partij. De grotendeels witte vogel is een volwassen Nazcagent. De vogel daaronder is een jonge vogel.

19-361 Maskergent19-364 Maskergent

Ze kijken naar je als je langsloopt, maar ze verroeren geen vin.

19-416 Maskergent

Een Nazcagent kijkt hierboven uit over Genovesa en de Grote Oceaan. Op de volgende foto veel vogels in de lucht.

19-370 Genovesa


Roodsnavelkeerkringvogel

19-384 RoodsnavelkeerkringvogelRoodsnavelkeerkringvogel

Er zijn drie soorten keerkringvogels. In 2017 hebben we op Hawaii de witstaartkeerkringvogel en de roodstaartkeerkringvogel gezien. Op Genovesa hebben we onze verzameling compleet kunnen maken. Hierboven is een roodsnavelkeerkringvogel te zien. We hebben ze hier alleen in hoog tempo zien vliegen, dat er één op de foto terecht is gekomen is puur toeval. 

Galapagostreurduif

19-369 Galapagostreurduif

Hierboven een galapagostreurduif, deze vrij kleine duif met een blauwe ring rond het oog komt alleen op de Galapagoseilanden voor. We hebben op de meeste eilanden één of meer van deze duiven gezien.

19-374 Zeeleguaan \

Hoewel we vrij hoog zaten kwamen we toch een zeeleguaan tegen.

Galapagosvelduil

19-412 Galapagos velduil19-400 Galapagos velduilGalapagosvelduil

De galapagosvelduil wordt vooral vaak gezien op Genovesa. Wij hebben hier in totaal drie van deze vogels gezien. Het is een ondersoort van de velduil die ook in Nederland voorkomt. Ze lijken dan ook sterk op elkaar. De eerste uil zat verstopt in een rotsspleet. Onze gids Maja moet haviksogen hebben om dit zomaar te kunnen zien. Het is niet gelukt om deze vogel fatsoenlijk op de foto te krijgen. Op de eerste foto een uiltje dat zichtbaarder was, maar vrij ver weg zat. De uil op de tweede foto zat duidelijk dichterbij. Desalniettemin heb ik hierboven gekozen voor een vergrote weergave om de uiltjes goed in beeld te krijgen.

19-347 Genovesa19-350 Genovesa

Het wandelpad op dit droge en dorre eiland.

19-365 Jonge fregatvogel19-427 Jonge fregatvogels

Tijdens de wandeling zagen we ook weer een paar fregatvogels. Die hebben we vrijwel overal gezien, ze hingen ook vaak boven de boot.

19-377 Kleine galapagosspotlijsterKleine galapagosspotlijster

Meestal zaten de kleine galapagosspotlijsters op de grond, maar deze zat dus op de top van een struik.
Na de wandeling op het eiland hebben we nog een zodiactochtje gedaan langs de kust in de hoop een paar zeeberen te kunnen spotten.

19-467 Genovesa

Zeeberen

19-471 Zeebeer19-461 Zeebeer

De galapagoszeebeer is een van de kleinste oorrobben. Deze bedreigde diersoort is vooral te vinden op rotsachtige kusten met grotten. Ze zijn veel rustiger dan de agressieve kerguelenzeeberen die de stranden van Zuid-Georgië onveilig maken.
Het was nogal lastig om vanuit een wiebelende zodiac de zeeberen in de rotsspleten te fotograferen.

19-451 Genovesa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten