woensdag 11 juli 2018

Santiago - Puerto Egas (2)

Galapagosbuizerd

20-208 Galapagos buizerd20-224 Galapagos buizerd

De galapagosbuizerd lijkt op de buizerd die in Nederland voorkomt. Toch is het echt een andere soort en de vogels komen alleen voor op de Galapagoseilanden. De vogel staat op de lijst van de Internationale Unie voor natuurbescherming als kwetsbaar geregistreerd. Op een deel van de eilanden is de buizerd inmiddels uitgestorven. Door het kleine verspreidingsgebied en het feit dat er minder dan 700 van deze vogels over zijn loopt de soort het risico om uit te sterven. Het was dus mooi dat we hier op Santiago deze jonge buizerd zagen zitten, volwassen exemplaren zijn donkerbruin. Jonge zeeleguanen behoren tot het voedsel van de buizerd. Het was dus niet zo vreemd om de vogel hier bij al die zeeleguanen aan te treffen.

20-221 Galapagos buizerdGalapagosbuizerd

Amerikaanse bonte scholekster

20-291 Amerikaanse bonte scholekster20-295 Amerikaanse bonte scholekster Amerikaanse bonte scholekster


20-322 Twee eieren

De Amerikaanse bonte scholekster kent twee ondersoorten. De ene soort komt in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika voor, de tweede soort alleen op de Galapagoseilanden. Met name het eiland Santiago wordt genoemd als het gaat om de scholeksters die op de Galapagoseilanden broeden. Op de kleine foto hierboven de eieren van de Amerikaanse bonte scholekster.

20-301 Amerikaanse bonte scholekster


Amerikaanse bontbekplevier

20-255 Amerikaanse bontbekplevierAmerikaanse bontbekplevier20-263 Amerikaanse bontbekplevier

Een vogel uit het hoge noorden van Amerika. In de zomer leven ze meestal in Alaska en Yukon, in de winter trekken ze naar het zuiden en zijn ze ook langs de kusten van Midden- en Zuid-Amerika te vinden. Het is nogal ongebruikelijk om een Amerikaanse bontbekplevier in juli op de Galapagoseilanden te vinden.

20-170 Sally Lightfoot
Sally Lightfoot krab


20-343 KoereigerKoereiger
20-308 GalapagostreurduifGalapagostreurduif

Mangrovezangers

20-310 Mangrovezanger vrouwtje20-315 Mangrovezanger vrouwtje

De mooie mangrovezanger kwamen we bijna overal tegen. En het toeval wil dat het bijna allemaal vrouwtjes waren die we zagen, deze vogels op Santiago zijn daarop geen uitzondering. 

20-349 Santiago met verlaten huis

De landing op Puerto Egas op het eiland Santiago kwam langzaam ten einde. Het was weer een mooie landing met veel verschillende dieren. Het was wel voor het eerst een wandeling met veel bewolking, voor de temperatuur maakte dat weinig uit. Het was aangenaam warm.

20-352 Onderweg naar RabidaRabida
Na de lunch ging het richting Rabida, een klein onbewoond eiland voor de zuidkust van Santiago.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten