maandag 16 juli 2018

De laatste uren in Guayaquil

25-03 De smarten25-13 De Smarten in Guayaquil

Vanaf het vliegveld op het eiland Baltra zijn we teruggevlogen naar het vasteland van Ecuador. Na een laatste nacht in Guayaquil hadden we nog een aantal uren om de stad te verkennen omdat ons vliegtuig naar Amsterdam pas aan het begin van de avond vertrok.
Ons hotel lag vlakbij de wijk Las Peñas een wijk van kleurrijke huizen die tegen een heuvel zijn gebouwd. Vroeger had Guayaquil meer van dit soort wijken, maar die zijn bijna allemaal door brand verwoest. Che Guevara heeft er ook een tijdje gewoond.

25-51 Afdaling van de heuvel25-25 Overal zat beveiliging

Guayaquil heeft een slechte reputatie als het om veiligheid gaat. De laatste jaren is de situatie verbeterd en kun je op de meest toeristische plekken overdag veilig rondlopen. Dat is vooral te danken aan de grote politiemacht die op deze plekken op de been is. Bij Las Peñas staat op elke straathoek een bewaker, tenminste als je de officiële route volgt. Doe je dat niet, dan heb je volgens de verhalen een grote kans op een beroving.

25-11 Uitzicht richting Malecon en centrum

Hierboven het uitzicht over de Malecòn op deze bewolkte maar toch hele warme dag. Het was flink zweten tijdens de klim omhoog.

25-23 Uitzicht vanaf vuurtoren

Faro Cerro Santa Anna

25-19 Faro Cerro Santa Anna25-21 Vlag Guayaquil

Boven op de heuvel van Las Peñas kom je na 444 treden bij een uitzichtpunt, er staat een vuurtoren en een kerkje. De vuurtoren heet Faro Cerro Santa en de kerk Iglesia del Cerro Santa Anna, de vuurtoren en de kerk van de heuvel van St. Anna. Je kon de vuurtoren ook beklimmen. Op de foto hierboven het uitzicht op het kerkje, de kleurrijke huizen erachter en de vlag van de stad Guayaquil. Arjan zit hier op een bankje naast een beeld van een Ecuadoraans kinder TV personage.

25-16 Arjan op basnk met tv-figuur

25-09 Kerkje bij vuurtoren


Groene leguaan

25-29 Leguaan in boom25-31 Leguaan in boom

Vanaf de vuurtoren keken we uit op een boom waar een paar groene leguanen in zaten. Tijdens ons eerste bezoek aan Guayaquil hadden we al een heleboel van deze beesten gezien in het Parque de las Inguanas. Maar ze zaten dus ook op deze heuvel hoog in een boom. Kenmerkend is de lange gestreepte staart. 

25-42 Leguaan in boom
25-52 Afdaling van de heuvel Straatje in Las Peñas

Bisschopstangare en langstaarttroepiaal

25-50 Bisschopstangare25-49 BisschopstangareBisschopstangare

De bisschopstangare is een blauwe vogel die in grote delen van Midden- en Zuid-Amerika voorkomt. Ze eten vooral zachte vruchten. Hel blokje dat deze vogel hier oppikt ziet er in elk geval uit als zacht fruit. Bij ons eerste bezoek aan Guayaquil hebben we deze vogel gezien in het leguanenpark, maar toen is het niet gelukt om er een foto van te maken. 

25-65 Langstaarttroepiaal vrouwtjelangstaarttroepiaal, vrouwtje


Op de foto hierboven een vrouwelijke langstaarttroepiaal. De mannetjes zijn vrijwel zwart. Op de Malecon in Guayaquil zitten veel van deze vogels. Deze vogel lijkt recht de camera in te kijken. Een van haar poten is nogal gehavend, ze leek er geen last van te hebben.

25-08 Uitzicht op The Point en op hotel

Links de wolkenkrabber met de naam The Point. Het lagere gebouw rechts ernaast was ons hotel.

25-05 Buste GandhiGandhi

Om de een of andere reden had men een paar maanden voor ons bezoek een buste van Mahatma Gandhi vlak bij ons hotel geplaatst. Het bijschrift un hombre es solo el producto de sus pensamientos, in het Nederlands een man is slechts het product van zijn gedachten is één van de 30 levenslessen van Gandhi.

25-14 Aap bij weg richting vliegveldWeg naar vliegveld Guayaquil

De grote aap stond langs de drukke weg naar het vliegveld van Guayaquil. Ons vliegtuig vertrok om 18.40 uur plaatselijke tijd, om de volgende dag, dinsdag 17 juli om 13.15 uur te landen op Schiphol. Het einde van een hele mooie reis door Peru en Ecuador.

18-212 Pinnacle BartolomeBartolomé


Geen opmerkingen:

Een reactie posten