vrijdag 6 juli 2018

Vogels in Coporaque en terug naar Arequipa

Doordat we de workshop bij de boerenbevolking hadden afgeblazen hadden we de laatste ochtend in Coporaque wat tijd over. We hebben lekker in de tuin gezeten en daar een heleboel vogels gespot.

14-181 roodkraaggorsRoodkraaggors
15-08 ChiguancolijsterChiguancolijster15-69 PunasiergorsPunasiergors

Het mooie vogeltje op de grote foto is een noordelijke huiswinterkoning die ondanks zijn naam ook op het zuidelijk halfrond voorkomt. 

15-76 Noordelijke huiswinterkoning
Noordelijke huiswinterkoning

Kapsijzen

15-17 Kapsijzen15-41 KapsijzenKapsijzen

In een boom zaten een heleboel kapsijzen. De fel gele vogels met zwarte kop zijn mannetjes. De wat meer olijfkleurige vrouwtjes vallen minder op. Deze vinkachtige vogeltjes kun je aantreffen tot op ongeveer 4200 meter.

Witbrauwtapuittiran

15-81 Witbrauwtapuittiran15-44 WitbrauwtapuittiranWitbrauwtapuittiran

De naam van dit zangvogeltje uit de hoge Andes is bijna groter dan het beestje zelf. Het vogeltje rechts maakt net een zachte landing.


Amerikaanse torenvalk

15-75 Amerikaanse torenvalk vrouwtjeAmerikaanse torenvalk


Deze kleine valk komt in grote delen van Noord- en Zuid-Amerika voor. Op deze tak zit een vrouwtje. Zoals bij veel roofvogels zijn de vrouwtjes een stuk groter dan de mannetjes. 

Rond half twaalf werden we opgehaald voor de rit naar het vliegveld in Arequipa. Een jonge Amerikaanse vrouw stond op hetzelfde busje te wachten. Ze was heel vriendelijk, stelde zich netjes voor en vertelde dat ze uit de buurt van Chicago kwam. Zij kon niet weten dat we dat allemaal al wisten omdat we haar al eerder ergens hadden gezien waar ze luidruchtig hetzelfde verhaal vertelde. Ze beledigde ons ook nog door te vragen of we met pensioen waren. We mogen dan misschien niet meer helemaal piep zijn, het pensioen is nog verre toekomstmuziek. We begrepen wel waar haar vraag vandaan kwam, in de Verenigde Staten hebben mensen veel minder vakantiedagen en is het vrijwel onmogelijk om zo'n lange reis te maken.


Terug naar Arequipa en Lima

15-95 Tussenstop richting Arequipa15-97 Tussenstop richting Arequipa

Na een laatste lunch in Chivay zijn we met het busje teruggebracht naar Arequipa. We zijn afgezet bij het vliegveld waar we aan het begin van de avond een vlucht naar Lima hadden. Onderweg hebben we nog één tussenstop gehad je kon daar wat te drinken kopen en natuurlijk hadden ze het WK voetbal aanstaan. De meeste mensen die daar zaten baalden enorm, Brazilië stond met 2-0 achter tegen België.

15-90 Tussenstop richting Arequipa
Nog een paar laatste foto's van de vulkanen in de buurt van Arequipa. 

15-93 Tussenstop richting Arequipa MistiMisti15-94 Tussenstop richting Arequipa
Na een vlucht zonder noemenswaardige incidenten kwamen we aan in Lima. De volgende ochtend zouden we al weer vroeg vertrekken en we hadden daarom een hotel dat recht tegenover de ingang van het vliegveld lag. In vergelijking met de andere hotels zag het er erg luxueus uit. Echter toen Arjan wilde douchen kwam er alleen koud water uit de kraan. Daar zijn een paar mannetjes naar komen kijken en die hadden het probleem vrij snel achterhaald. Alles was verkeerdom aangesloten. Dus blauw was warm en rood was koud. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten