zondag 1 juli 2018

Cusco (2)

Andeskievit

10-128 Andeskievit10-135 AndeskievitAndeskievit

Op het grote dorre grasland bij de ruïnes zagen we een paar Andeskievitten rondlopen. Deze vogels leven in grote delen van Zuid-Amerika, vaak op hooggelegen tropische of subtropische graslanden.


Christusbeeld

10-143 Christusbeeld10-146 Christusbeeld

Tijdens het bezoek aan Sacsayhuaman zagen we in de verte al een aantal keren een groot Christusbeeld staan. We zijn daar uiteindelijk ook naartoe gelopen. Het is wel een behoorlijke klim en dat op 3500 meter hoogte. Het is een kopie van het beeld in Rio de Janeiro.

10-155 Christusbeeld


Plaza San Francisco

10-165 Plaza San Francisco10-161 Plaza San Francisco

Bij het Christusbeeld hebben we het licht gezien en daarna een taxi genomen die ons heeft afgezet bij Plaza San Francisco, één van de grotere pleinen in het centrum van Cusco. We wilden die middag nog een paar filmlocaties in Cusco bezoeken. De eerste daarvan lag op dit plein.

Plaza Regocijo

10-189 Plaza El Regocijo10-187 Plaza El RegocijoCongrescentrum


Op dit plein hebben we geluncht op een terras waar we foto's wilden maken van een filmlocatie. Het was erg druk en toeristisch, we werden tijdens het eten steeds lastig gevallen door verkopers van prullaria.
Tegenover het restaurant zat een congrescentrum waar kort voor ons bezoek nog een internationale aardappelconferentie was geweest, het World Potato Congress. Nederland mocht natuurlijk niet ontbreken op het WPC en dus had de ambassade samen met het ministerie van Landbouw een Holland Potatobility Lounge ingericht.


Plaza de Armas

10-228 Plaza Armas10-259 Plaza Armas

Elke stad en elk dorp in Peru heeft zijn Plaza de Armas. In Cusco is dit een groot plein in het historische en toeristische centrum van de stad. Je struikelt er over de souvenir verkopers. Veel Incavlaggen op dit plein in de hoofdstad van de Inca's.

10-218b IncavlagIncavlag

10-257 Plaza ArmasPlaza de Armas

10-200 Plaza Armas


We hebben aan het eind van de middag nog een bezoek gebracht aan de kathedraal aan het Plaza de Armas. 

 Ticket kathedraal

Die avond zijn we gaan eten in een restaurant dat op tripadvisor als beste uit de bus kwam. Terwijl we daar zaten te eten kwam een man van een andere tafel naar ons toe met de mededeling dat hij ons eerder had gezien in Urubamba. We gebruikten blijkbaar dezelfde bron om restaurants uit te zoeken. Een vrouw aan de tafel naast ons draaide zich om. Ook zij was in dat restaurant in Urubamba geweest. Dit geeft aan hoe groot de invloed van de moderne media is op het gedrag van toeristen.

In het historische deel van Cusco valt het mee wat zwerfhonden en vuilnis betreft. Je wordt wel op elke straathoek aangesproken door mensen die op de een of andere manier geld aan je hopen te verdienen. Het is begrijpelijk, maar ook hoogst irritant.   
Hieronder zomaar een zijstraatje in het centrum.

10-245 Straat cusco


Voor ons was het de laatste avond in Cusco. De volgende ochtend vertrokken we al vroeg richting Arequipa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten