Na een lange onrustige nacht varen was de boot voor anker gegaan in de Great Darwin Bay bij het eiland Genovesa. Deze baai is een volgelopen krater van een schildvulkaan. De eerste landing op dit eiland was op een strandje in deze baai. We zijn niet eens echt van het strand af geweest, maar de hoeveelheid dieren die hier zit is ongekend. We hebben hier ruim twee uur rondgelopen. Meteen bij het begin zagen we een groepje zwaluwstaartmeeuwen.
Zwaluwstaartmeeuw
Op Genovesa ook een aantal kuikens van zwaluwstaartmeeuwen.
Zwaluwstaartmeeuw met kuiken
De vrouwtjes leggen één gespikkeld ei.
Ei van zwaluwstaartmeeuw
Ze hebben geen vaste broedperiode. Ze leggen een ei broeden het uit en proberen het jong groot te krijgen. Dat proces duurt ongeveer 90 dagen en dan beginnen ze weer opnieuw. Als er met het ei of het kuiken al eerder iets mis gaat leggen ze ook al eerder een nieuw ei.
Zwaluwstaartmeeuwtje
Kleine galapagosspotlijster
Kleine galapagosspotlijsterDe kleine galapagosspotlijster komt voor op een groot aantal eilanden van de archipel. Het zijn buitengewoon nieuwsgierige vogels die je van dichtbij komen bekijken. Er zijn een aantal ondersoorten die op details verschillen. Hoewel je het bij deze foto's niet direct zou zeggen is het kenmerk van de vogels op Genovesa dat hun buik iets minder wit is.
Dit vogeltje kreeg gezelschap van de veel grotere zwaluwstaartmeeuw.
Zeeleeuwen
ZeeleeuwenOok op het strandje bij Great Darwin Bay en in de struiken achter het strand hebben we de nodige zeeleeuwen gezien. Boven een moeder die even opkijkt terwijl ze haar jong aan het zogen is.
Ondertussen verkent een mannetje vanuit het water de toeristen op het strand.
Hier een zeeleeuw met een stuk plastic rond zijn nek. Het beest leek er geen last van te hebben. Je kunt ook niets doen, als je ze aanraakt gaan ze bijten. Onze gids Maja heeft er een foto van gemaakt die ze zou opsturen naar het National Park. Mogelijk kunnen de rangers het dier opsporen en er iets aan doen.
Dat er een aantal mensen stond toe te kijken weerhield deze zeeleeuwen niet van een potje bekvechten.
Nazcagent
NazcagentVroeger werden deze vogels als ondersoort van de maskergent gezien. Tegenwoordig hebben ze een eigen naam, de Nazcagent. Ze lijken sprekend op elkaar en eigenlijk geeft alleen de plaats waar je de vogel ziet een indicatie van de soort. Op Galapagos is dat dus de Nazcagent.
Hierboven een jonge Nazcagent. Die lijken nogal op de onvolwassen blauwvoetgenten.
Een jonge Nazcagent bedelt om voedsel bij een van zijn ouders. Uiteindelijk krijgt hij wat hij wil.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten