woensdag 27 juni 2018

Urubamba

Heilige vallei



Na de vlucht van Puerto Maldonado naar Cusco hebben we een paar dagen doorgebracht in de Heilige Vallei van de Inca's. Ons eerste hotel was in Urubamba. Vanuit Urubamba hebben we de zoutpannen van Maras, de ruïnes van Moray en de ruïnes van Chinchero bezocht. De volgende dag zijn we naar de indrukwekkende ruïnes van Ollantaytambo geweest en hebben we de trein genomen richting Machu Picchu. Tot slot zijn we in Cusco geweest, de oude Inca hoofdstad.

6-085 Vliegveld in CuscoVliegveld Cusco

Op de foto ons vliegtuig na de landing in Cusco. Bij het vliegveld werden we opgehaald door een mevrouw die ons naar het hotel in Urubamba heeft gebracht. Daarbij reden we door een erg armoedig deel van Cusco met veel vuilnis langs de straat, veel zwerfhonden en vrouwen die in grote pannen eten stonden te roeren.

Hotel in Urubamba

6-087 Hotel in Urubamba6-124 onze hotelkamer met Arjan


Hier een paar foto's van ons hotel in Urubamba. Het zag er nogal pittoresk uit met de gele huisjes en de goed onderhouden tuin. Wat de foto's niet vertellen is dat het er ijskoud was, we in eerste instantie geen warm water hadden en dat een volkomen sfeerloze koelcel dienst deed als ontbijtruimte.
Het dik ingepakte personeel was wel erg vriendelijk.

6-089 uitzicht bij hotel

In het gebied van de Heilige Vallei heb je altijd wel ergens uitzicht op besneeuwde Andestoppen. De meeste van deze toppen zijn meer van 5500 m hoog.

6-088 Hotel in UrubambaIngang van het hotel


Urubamba

6-093 Korte wandeling in Urubamba6-100 Urubamba

Halverwege de middag werden we afgezet bij ons hotel in Urubamba, door de vermoeiende reis door het oerwoud was het voor ons gevoel al veel later. Aan het eind van de middag zijn we nog even het stadje ingelopen. Zoals overal in Peru was er weer het Plaza de Armas. 

6-090 Korte wandeling in Urubamba6-091 Korte wandeling in Urubamba

Urubamba is een prima uitgangspunt om allerlei plaatsen in de Heilige Vallei te bezoeken. Het stadje zelf is niet erg interessant, er zijn een paar hotels en we hebben er een prima restaurant gevonden. De eerste avond hebben we echter in het hotel gegeten en dat was niet zo'n goede keus. Omdat er een groep in het restaurant zat werden we in de ontbijtruimte neergezet, sfeerloos en koud. We konden kiezen tussen kip, kip en kip en een paar andere dingetjes.


Roodkraaggors

De roodkraaggors komt in vrijwel geheel Midden- en Zuid-Amerika voor. In Peru hebben we deze soort op veel plaatsen gezien, onder andere in Urubamba op het dorpsplein. Ze eten zaden, gras en insecten. Het is dus niet zo vreemd om ze op een grasveldje aan te treffen.

6-095 Roodkraaggors6-099 RoodkraaggorsRoodkraaggors
Ook rond het hotel zagen we de nodige roodkraaggorzen.

7-181 Roodkraaggorzen7-183 Roodkraaggorzen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten