zaterdag 23 juni 2018

Culinaire excursie

2-167 Hostal Mami PanchitaHostal Mami Panchita

We zijn met een taxi teruggegaan naar het hotel Hostal Mami Panchita omdat we daar werden opgehaald voor een culinaire excursie langs enkele restaurants in Lima. De taxichauffeur had een schermpje in zijn taxi waarop hij het WK volgde. We zagen nog net hoe Duitsland van Zweden won.

2-171 restaurant La Mer La Mar


Het eerste restaurant van onze excursie was La Mar, een visrestaurant waar je allerlei soorten ceviche kunt eten. La Mar is eigendom van één van de beroemdste chefs van Zuid-Amerika, Gastón Acurio

2-176 restaurant La Mer

Hierboven een ceviche van witte vis met uien, wortel en grote maiskorrels. Deze was vrij scherp van smaak. De ceviche met de geelgroene saus, met onder andere octopus was veel zachter van smaak.

2-174 restaurant La Mer

De paarse mais wordt gebruikt om er chicha morada van te maken, een alcoholvrij drankje dat smaakt als een vruchtensap. Dit drankje staat in Peru vrijwel overal op de kaart.

2-172 restaurant La Mer 2-181 restaurant La Mer2-184 restaurant La Mer

Veel ingrediënten lagen tussen de keuken en het restaurant gedeelte. Hierboven de vissen en schaal- en schelpdieren.

2-185 restaurant La MerAji Amarillo pepers

Hierboven een bootje met Aji Amarillo pepers. Een medium scherpe variant die veel wordt gebruikt in Peru.

2-188 restaurant La Mer met ons

Voordat we het tweede restaurant bezochten hebben we een korte stop gemaakt in het Bosque El Olivar de San Isidro. Een park met eeuwenoude olijfbomen.

2-192 Tussenstop MirafloresBosque El Olivar de San Isidro

Het tweede restaurant waar we aan tafel gingen was Madame Tusan. Dit restaurant, dat ook is opgezet door Gaston Acurio is een vertegenwoordiger van de zogenaamde chifa keuken. Een mengsel van de Peruviaanse en Aziatische keukens. We begonnen hier met dumplings en daarna kregen we een gerecht dat lijkt op het eten dat je in Europa in veel Aziatische restaurants krijgt.

2-193 restaurant madam tusan Madame Tusan

Op veel plekken in Peru hebben ze een uitgebreide kaart met non-alcoholische cocktails. Heel handig als je nog met een jetlag zit en niet halverwege de excursie wilt indutten.

2-197 restaurant madam tusan



Na het bezoek aan Madame Tusan hebben we een korte wandeling gedaan door het sfeervolle Baranco. We zagen daarbij een groot kunstwerk van een insect en de hangende bloemen van de zeer giftige engelentrompet.

2-215 Wandeling in Baranco 2-200 EngelentrompetEngelentrompet


Bij Isolina hebben we een stuk vlees gehad met heel veel koriander en een nagerecht. De jetlag begon zijn tol te eisen, de fotograaf had moeite om wakker te blijven en is vergeten binnen foto's te maken. We zijn daarna ook nog ergens koffie gaan drinken.

2-216 restaurant Isolina 2-214 Wandeling in Baranco

Geen opmerkingen:

Een reactie posten