maandag 25 juni 2018

Lake Sandoval aan het eind van de middag

4-378 Hagedis met groene kop

Een hagedis met een groene kop, het is niet gelukt om de soortnaam te achterhalen.

4-385 Sandoval Lake


Aan het eind van de middag, na de siësta, zijn we nogmaals met de boot het meer op gegaan. Het licht was erg mooi zo kort voor zonsondergang.
De boot was overigens nogal lek, ze moesten er voortdurend water uitscheppen om te voorkomen dat we zouden zinken.


Rosse tijgerroerdomp

4-226 Rosse tijgerroerdomp juveniel4-234 Rosse tijgerroerdomp juvenielRosse tijgerroerdomp, juveniel

De vogel op de foto's is een juveniel. De volwassen dieren hebben een totaal ander uiterlijk. Ze komen in het hele Amazonegebied voor. Het verenkleed dat aan een tijger doet denken zie je alleen bij de jonge vogels. Voor een reiger hebben ze een dikke nek.

4-408 brulapen4-421 brulapen

Alleen het brulaapje op de eerste foto lijkt door te hebben dat hij op de foto komt. De rest gaat gewoon door waar ze mee bezig zijn.

4-388 Sandoval Lake4-389 Sandoval Lake4-392 Zwarte kaaimanZwarte kaaiman

Je hoeft op Sandoval lake nooit lang te zoeken om een zwarte kaaiman te vinden. We hebben tijdens deze boottocht ook nog een paar doodshoofdaapjes gezien. Ze waren bezig om een nest voor de nacht te maken. Het was helaas al te donker om ze nog goed op de foto te krijgen, bovendien waren ze erg snel in de struiken.

4-436 Sandoval Lake4-464 Boom vol gieren

De vogels in de boom zijn zwarte gieren.

4-469 Lake Sandoval4-476 Lake Sandoval

Het was al aardig donker toen we weer aankwamen bij de Sandoval Lake Lodge. Terwijl we omhoog liepen naar het gebouw liet onze gids ons nog deze bombardeer boomspin zien. Deze spin is endemisch voor Peru en is herkenbaar aan de oranje-roze uiteinden van de poten. De soort is pas in 1994 voor het eerst wetenschappelijk beschreven.

4-487 Bombardeer boomspinBombardeer boomspin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten