woensdag 27 juni 2018

Terug naar de bewoonde wereld

6-003 Lake Sandoval in de vroege ochtend6-007 Lake Sandoval in de vroege ochtendSandoval Lake

Hoewel we op vakantie waren was het al de vierde ochtend dat de wekker op een onprettig tijdstip begon te rammelen. We moesten om half zes vertrekken uit de lodge om ruim op tijd in Puerto Maldonado te zijn voor ons vliegtuig naar Cusco dat om half twaalf zou vertrekken. Tijdens de boottocht over het meer hebben we het ontbijt dan we van Erica hadden gekregen genuttigd. Het was in elk geval een erg mooie plek om te ontbijten.

6-010 Groene ibisGroene ibis 6-022 Grote kiskadieGrote kiskadie
De groene ibis en de grote kiskadie hadden we al eerder gezien bij het meer, maar toch leuk dat ze bij ons afscheid nog even langs kwamen.

Kapucijnaapje

6-031 aapje tamarin6-032 aapje tamarin6-035 aapje tamarinKapucijnaapje

Kort voordat we aankwamen bij de aanlegsteiger waar onze boottocht zou eindigen, zag Soledad in de bomen boven ons een kapucijnaap. Door het vele tegenlicht zijn de foto's niet geweldig, maar het aapje is te herkennen.

6-026 moerasachtig stukje

Nadat we het meer waren overgestoken kwamen we bij het moerasachtige stuk waar we van de boot gingen. Daarna volgde weer de drie kilometer lange wandeling door het oerwoud. We hadden geluk dat het een aantal dagen droog was geweest, het zou een stuk zwaarder zijn om deze wandeling te doen na hevige regenval.

6-038 Wandeling door de jungle6-039 Wandeling door de jungle

De wandeling eindigde bij de Madre de Dios rivier. Vanaf hier zijn we met de boot teruggegaan naar Puerto Maldonado.

6-042 Madre de Dios6-044 Madre de Dios

Op de oever lag een jonge brilkaaiman. De lichte kleur verraad dat het om een jong beest gaat. Dit is een andere soort dan de kaaimannen die we in het meer hebben gezien, dat waren zwarte kaaimannen. Waar de zwarte kaaiman de grootste kaaimannensoort is, behoort de brilkaaiman juist tot de kleintjes.

6-048 Jonge brilkaaimanBrilkaaiman

De Billinghurst Bridge of Puente Intercontinental is een brug over de Madre de Dios bij Puerto Maldonado. Wij zouden kort voor de brug linksaf gaan en onze tocht nog een stukje vervolgen op de Rio Tambopata.

6-059 boottocht met brug bij Puerto MaldonadoPuente Intercontinental

Langs de oever van de rivier zat een groepje koereigers.


6-071 KoereigersKoereigers

Zwarte gieren bij Puerto Maldonado

6-074 Zwarte gieren6-081 Zwarte gierenZwarte gieren


Vlakbij het eindpunt van onze boottocht, en daarmee ook het einde van onze excursie in het oerwoud van Peru, zat een grote groep zwarte gieren.

6-077 Zwarte gieren6-078 Rio Tambopata Rio Tambopata

Het waren mooie dagen geweest bij Lake Sandoval. Altijd leuk als het ook nog een stempel in je paspoort oplevert.




Tot slot een foto van Raoul, hij had de afgelopen dagen flink moeten peddelen om ons al die mooie plekken te laten zien. 

4-472 Lake Sandoval

Geen opmerkingen:

Een reactie posten