vrijdag 29 juni 2018

Treinreis Ollantaytambo - Aguas Calientes

8-109 Uitzicht tijdens wandeling naar station

Vanaf de ruïnes was het ongeveer tien minuten lopen naar het nogal chaotische stationnetje van Ollantaytambo. We hebben daar eerst onze bagage opgehaald en hebben toen nog een hapje gegeten.

8-112 Trein en station OllantaytamboStation Ollantaytambo

Er werd driftig heen en weer gerangeerd met de treinen op het station. Uiteindelijk bleken we in de trein hieronder een plek gereserveerd te hebben. Er werden trapjes bij de deuren gezet zodat we konden instappen. We bleken een coupé te delen met een Frans gezinnetje. Terwijl de kinderen zaten te klieren zat moeder een boekje te lezen en deed vader wanhopige pogingen om alles een beetje acceptabel te houden.

8-110 Trein en station Ollantaytambo

De route naar Aguas Calientes volgt de Rio Urubamba en het is een prachtige treinreis.

8-120 In de trein naar Aguas Calientes8-124 In de trein naar Aguas Calientes8-127 In de trein naar Aguas Calientes8-131 In de trein naar Aguas Calientes


In Aguas Calientes komt de trein aan midden in het stadje. De spoorlijn vervult min of meer de functie van de hoofdstraat. Op het station kwam de vader van het Franse gezinnetje naar ons toegelopen. Ik had weer eens een pet in de trein laten liggen. 

8-145 Hotel Aguas Calientes Hotel Aguas Calientes


De hotelkamer waar we slechts één nacht zouden verblijven. Die avond kwam onze gids voor Machu Picchu alvast kennis maken. Zonder dat we het wisten bleken we ook hier een privégids te hebben geboekt. We hebben afgesproken hoe laat we hem de volgende ochtend zouden ontmoeten.
De volgende foto is het uitzicht vanuit ons hotel. De gore straat beneden is buiten beeld gehouden.

8-160 Uitzicht vanuit hotelkamer de gore straat beneden is buiten beeld gehouden

Tropische koningstiran

8-139 Tropische koningstiran8-140 Tropische koningstiranTropische koningstiran

Op een hoogspanningskabel voor ons hotel zat deze tropische koningstiran. Deze vogels komen in vrijwel geheel Midden- en Zuid-Amerika voor. Met een geschatte populatie van 200 miljoen vogels wordt deze mooie vogel absoluut niet met uitsterven bedreigd. 
Rond de rivier onder de hoogspanningskabels zaten nog een paar vogels die typerend zijn voor dit gebied. Het is helaas niet gelukt om ze goed op de foto te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten