donderdag 28 juni 2018

De ruïnes van Chinchero

7-142 chinchero ruïnes7-144 chinchero ruïnesChinchero

Onze laatste bestemming voor deze dag was het dorpje Chinchero. Door een misverstand dreigde onze gids ons af te zetten bij een weverij waar de traditionele Peruaanse kledingstoffen werden geweven. Daar hadden wij geen zin in. We hebben ons laten afzetten bij de Inca ruïnes van Chinchero. We moesten ons door een massa souvenir verkopers wurmen om bij de ruïnes te komen. Op het plein voor de ruïnes konden we weer allerlei kleurrijke lappen stof kopen. Het ziet er vriendelijk uit, maar als je hier even stil gaat staan om een foto te maken staat er meteen een verkoper in je nek te hijgen.

7-146 chinchero ruïnes7-147 chinchero ruïnes

De naam van de zeventiende-eeuwse kerk op het terrein van de ruïnes is del Templo de Nuestra Señora de la Natividad, de Tempel van Onze-Lieve-Vrouw van de Geboortekerk. De in 1607 voltooide kerk is één van de oudste katholieke gebouwen in Peru. De kerk is gebouwd op een oud Inca-gebouw. Daar zijn twee redenen voor. De eerste is de stevigheid van de Inca-bouwwerken. Ze doorstaan aardbevingen doorgaans beter dan de gebouwen van de Spanjaarden. Een andere reden voor het bouwen op fundamenten van Inca-tempels is dat men de afgoderij wilde uitbannen. In de kerk mocht je niet fotograferen. Zoals overal in Peru hadden de beelden in de kerk hele lelijke pruiken op.

7-164 chinchero ruïnes

Hier is duidelijk te zien hoe de gebouwen op de fundamenten uit de Inca-tijd zijn geplaatst. 

7-154 chinchero ruïnes7-149 chinchero ruïnes
Op de volgende foto's is te zien hoe de stenen door de Inca's zijn gestapeld in de muren.

7-158 chinchero ruïnes7-159 chinchero ruïnes7-160 chinchero ruïnes


Het is nu nog relatief rustig in Chinchero. Dat gaat over een paar jaar veranderen als het nieuwe vliegveld van Cusco klaar is. Dat bouwen ze op ongeveer 3 km afstand van het dorp. Het moet in 2023 klaar zijn.
De terrassen die we hier zien zijn typerend voor het hele Inca-gebied.

7-166 chinchero ruïnes7-167 chinchero ruïnes
We hebben nog geluncht in Chinchero, waarna we weer op zoek zijn gegaan naar onze chauffeur van de dag die ons terug zou brengen naar Urubamba.

7-169 chinchero ruïnes7-171 chinchero ruïnes

Met een prachtig uitzicht op de Urubamba mountain range zijn we teruggereden naar Urubamba. Onze chauffeur was als een kind zo blij met de fooi die we haar gaven. Een beetje gênant, het was maar iets meer dan €10,-. Die avond hebben we gegeten bij Paca Paca, een restaurant dat we hadden gevonden via Tripadvisor. Later zou blijken dat we niet de enige waren die op die manier de beste restaurants in een stad opzochten.

7-173 Urubamba mountain range

Geen opmerkingen:

Een reactie posten