vrijdag 29 juni 2018

Ruïnes Ollantaytambo

8-011 Ruïnes Ollantaytambo8-014 Ruïnes OllantaytamboRuïnes Ollantaytambo

Aan het begin van de middag vertrok onze trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes. Aguas Calientes is het toeristenstadje bij Machu Picchu. We hebben ons al een paar uur eerder in Ollantaytambo laten afzetten zodat we tijd hadden om de indrukwekkende Inca-ruïnes van dit stadje te bezoeken.

Ollantaytambo ligt aan het noordelijke uiteinde van de Heilige Vallei en had daarom een strategische betekenis. Toen de Spanjaarden het stadje wilden innemen opende de Inca's een aantal waterkeringen in de rivier de Patacancha waardoor het dal aan de voet van de Inca bouwwerken onder water liep.

8-037 Uitzicht op Ollantaytambo8-023 Ruïnes Ollantaytambo

De chauffeur die ons naar Ollantaytambo bracht was dezelfde mevrouw die ons een dag eerder langs een paar Inca-ruïnes in de Heilige Vallei had geloodst. Omdat we nog naar de ruïnes van Ollantaytambo wilden zorgde zij ervoor dat onze bagage veilig werd opgeslagen op het station. We konden dus zonder al dat gewicht een paar uur bij de ruïnes rondlopen. Ze zette ons ook nog af voor de ingang van het Inca-complex. Op de berg aan de overkant van de ruïnes staan ook allerlei oude gebouwen. Volgens de verhalen op Internet gaat het om graanpakhuizen.

8-069 Uitzicht op OllantaytamboOllantaytambo

Beneden in de vallei zie je het stadje Ollantaytambo liggen.

8-061 Uitzicht op OllantaytamboDorpsplein Ollantaytambo

Er was ook weer iemand zo vriendelijk om ons op de foto te zetten.

8-059 Wij bij Ruïnes Ollantaytambo
8-105 Ruïnes Ollantaytambo



Tempel van de zon

8-042 Ruïnes OllantaytamboTempel van de zon

Een bijzonder geval in Ollantaytambo is de nooit voltooide tempel van de zon. De enorme roze rotsblokken zijn afkomstig van een groeve op een berghelling aan de overkant van de Rio Urubamba. Die groeve ligt zes kilometer verwijderd van de plaats waar deze stenen nu staan.

8-025 Ruïnes Ollantaytambo8-077 Ruïnes Ollantaytambo8-095 Ruïnes Ollantaytambo

Op de volgende foto is de enorme omvang van de terrassen goed te zien.

8-098 Ruïnes Ollantaytambo

Che Guevara in Ollantaytambo

8-031 Poort Che Guevara
Tijdens de reis per motor die Che Guevara samen met zijn vriend Alberto Granado maakt door Zuid-Amerika doen ze ook Peru aan. Op de foto boven zien we Che Guevara onder een boog bij de ruïnes van Ollantaytambo. Op de laatste foto Arjan op dezelfde plek. In de film The Motorcycle Diaries zit een scène die gebaseerd is op deze foto. In plaats van Ollantaytambo hebben ze echter een soortgelijke opening in Machu Picchu gebruikt.

Poort uit Machu Piucchu 

Op de volgende foto de militaire zone van het Ollantaytambo-complex. Vanaf dit punt helemaal bovenaan heb je in alle richtingen goed uitzicht.

8-055 Ruïnes Ollantaytambo8-065 Ruïnes Ollantaytambo

Vanaf het bovenste deel van de ruïnes had je uitzicht op de vallei van de Urubamba rivier en de in dit deel van Peru vrijwel overal zichtbare berg Veronica (5893 m)

8-068 Uitzicht op Ollantaytambo
8-085 Ruïnes Ollantaytambo


Als je het pad langs de bergwand volgt kom je bij de ruïnes van de foto hieronder.

8-097 Ruïnes Ollantaytambo
8-106 Ruïnes Ollantaytambo
8-080 Ruïnes Ollantaytambo8-102 cactus8-094 Runderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten