dinsdag 26 juni 2018

Laatste avond in de jungle

5-253 Sandoval LakeSandoval Lake

Aan het eind van de middag stond er weer een tocht over het meer op het programma. Weer in de lekke kano waar Soledad steeds met een bakje het water uit moest scheppen.

5-281 groene ibisGroene ibis 5-285 Zwarte kaaimanZwarte kaaiman

Als je in zo'n korte tijd zo vaak het water op gaat krijg je natuurlijk niet elke keer allemaal nieuwe beesten te zien. Maar vervelen gaat het niet om weer een groene ibis en een kaaiman te zien.

5-282 Lake Sandoval

Mangrovereiger


5-300 MangrovereigerMangrovereiger

Deze reigersoort komt voor in grote delen van Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Het is een vrij kleine reiger die je langs de oevers van een meer zoals het Sandoval Lake kunt aantreffen.

5-290 Lake Sandoval

In de boom hieronder zitten twee gieren in de avondzon.

5-315 Twee soorten gieren in boom 5-306 Lake Sandoval 5-321 Vruchten palmboom

Hierboven de vruchten van een moriche palmboom. Op de foto hierna zit in de boom een Amerikaanse slangenhalsvogel. Omdat je niet veel meer dan een silhouet ziet is het moeilijk uit te maken of het een mannetje of een vrouwtje is. In mijn aantekeningen staat dat het een vrouwtje is, vermoedelijk heeft de gids dat gezegd.

5-359 Amerikaanse slangenhalsvogel vrouwtjeAmerikaanse slangenhalsvogel

En nog een paar vogels die we al eerder rond het meer hadden gezien.

5-342 CayennebosralCayennebosral 5-365 SokoireigerSokoireiger

5-327 Lake Sandoval5-361 Lake Sandoval

Toen we weer bij de lodge aankwamen was het zo goed als donker.

5-369 Lake Sandoval5-332 Lake Sandoval

In de lodge zat iedere gids met zijn of haar gasten aan een eigen tafel. Wij zaten dus ook op onze laatste avond in de lodge met Soledad aan tafel. omdat er geen andere gasten in ons groepje zaten. Ze vertelde dat ze uit Cusco kwam maar nu in Puerto Maldonado woonde. Puerto Maldonado was volgens haar een onveilig stadje. Ze was voor ons een goede gids geweest omdat ze erg veel van het oerwoud wist. Ze had aan de kleinste aanwijzingen genoeg om te weten welke apensoort er in de buurt zat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten